Musteri

Vi mustar din äppelskörd till hållbar must. Välkommen hit med dina äpplen.

Vi mustar, pastöriserar, tappar på 3 l ”bag in boxpåse” som står sig i rumstemperatur minst 1 år, öppnad förpackning förvaras i kyl minst 6-8 veckor.

Att känna till

Är kärnorna bruna är äpplet moget. Ett omoget äpple är väldigt syrligt utan utvecklad sötma, med mognaden utvecklas sötman. Att äpplen faller ner från träden behöver inte betyda att de är mogna.
För att undvika fallfruktsskador kan du plocka ner dem i kassar och låta dem mogna ytterligare någon/några veckor för att sedan musta när de är mogna.

Beställ mustningstid

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

    OBS

    Du kan inte musta fallfrukt från häst-, ko- eller fårhagar då dessa kan innehålla kolibakterier.
    Du kan heller inte musta äpplen som blivit mörkbruna, mögliga eller börjat ruttna.

    Pris: 80:-/ 3 liters påse. Minsta mängd vi mustar är 50 kg frukt.

    Pappkartong 15:-